Hvornår er dit barn parat til at cykle alene til skole ?

Det er selvfølgelig individuelt, men der er ting du som forældre kan gøre.

Træn i trafikken

Tag med ud og cykle sammen med dit barn. Jo mere I cykler sammen, des mere erfaring i trafikken vil dit barn få. Lad dit barn køre forrest og vise vej. Så har du mulighed for at se hvordan forskellige opstået situationer tackles og løses. På den måde kan du vurdere dit barns parathed i trafikken.

Færdselsreglerne

Kommunikation mellem cyklist og øvrige trafikanter er yderst vigtig. Dit barn skal lære at "læse" trafikken og forstå vigtigheden af at få øjenkontakt med øvrige trafikanter. Dit barn skal forstå de mest elementære færdselsregler og kunne læse og afkode trafikskilte. Selve cyklingen skal også være sikker. Det vil sige at dit barn skal kunne se sig over skulderen på en sikker måde samt kunne signalere uden at miste balancen.

Nærmiljø

Der er stor forskel på hvornår dit barn er klar til at cykle alene og så på om det kan lade sig gøre. Nærmiljøet spiller ind. Bor I 200 meter fra skolen eller flere kilometer fra skolen. Er det landevej, morgentrafik i større by eller lignende. Alt dette spiller selvfølgelig ind på hvornår tiden er til at dit barn cykler alene. Overvej en rute til skolen som er sikker og som I kan træne på. Nogle steder giver det slet ikke mening at cykle før 10-12 års alderen. Andre steder kræver det en ekstra indsats af forældrene.

Det sidste gode råd vi kan give er at få købt en ordentlig cykelhjelm til jer alle. En I bliver glade for og som bliver jeres "ven". En som I ikke kan undvære når I cykler. Vi håber at I kan finde den her på cykelhjelm.dk. 

...Pas På Hovedet!