Cateye forlygte HL-EL135N er TÆNK Testvinder

      
 
 

Bedst i test cykellygter

Tænk har lavet en test af 22 forskellige battericykellygter. Testen er foretaget af et anerkendt laboratorium og der er testet for lysintensitet, oplysning af vej, brugstid, holdbarhed og brugervenlighed. Der er testet både forlygter og baglygter. 

Lysintensitet (lysstyrke) er målt i candela fra vinklerne 0, 20 og 80 grader fra begge sider. Det er selvfølgelig vigtigt at en lygte kan ses forfra, men den skal også kunne ses fra forskellige vinkler af. Synligheden er også testet fra 300 meters afstand.

Oplysning af vej er en måling af, hvor godt forlygten oplyser vejen. Baglygten har i denne sammenhæng ingen relevans. 

Brugstid: Lygterne er bedømt i forhold til, hvor længe de kan lyse, før lyset ligger under lovkravet. Testen er foretaget efter 5 timers brugstid ved 5 grader. Lygterne er tændt og slukket i intervaller a 2 timer. Derefter er cykellygterne testet i 4 timers intervaller med 1 times pause. Lysintensiteten/styrken er løbende målt.

Holdbarhed. En cykellygte skal være robust og kunne modstå vand, kulde og det at blive tabt. Cykellygterne har i testen været udsat for vand i form af damptåge i 24 timer. Efterfølgende er cykellygterne kontrolleret for funktionalitet og tegn på rust. Modståelse af kulde er tjekket ved at cykellygterne har været frosset ned til -20 grader i 24 timer. Cykellygterne er testet ved at blive tabt 12 gange fra en højde på 0,5 m og 3 gange fra 0,85 m. Holdbarheden er også vurderet ud fra anvendte materialer samt hvor solidt cykellygten er konstrueret.

Brugervenlighed. Forskellige brugere med forskellig baggrund har vurderet hvor nem montering er cykellygterne er. Det er også vurderet og cykellygtens position fastholdes under kørsel og lignende. Tænd/sluk og batteriskift/opladning er også vurderet

Den samlet bedømmelse og karakterer opnåes af de forskellige test og vurderinger. Der vægtes således:

Lysintensitet: 35 % Brugstid: 35 % Byggekvalitet: 10 % Brugervenlighed: 10 % Holdbarhed: 5 % Oplysning af vej 5 %

Hvis cykellygten ikke lever op til lovkrav/bekendtgørelsen, trækker det ned i den samlede bedømmelse.