Rigtig størrelse på cykelhjelm

Find den rigtige cykelhjelm som passer hos os. Vi tilbyder 1 gratis ombytning. Og det er 1 ægte gratis ombyt. Det foregår ved at du selv bestiller den nye hjelm og sender den gamle hjelm tilbage med en returlabel vi betaler for.

Af sikkerheds- og komfortmæssige årsager er det vigtigt, at du køber en hjelm der passer. Alle cykelhjelme har oplyst et omkredsmål i centimeter og angivet en størrelse i xs, s, m, l og xl. Du skal gå efter cykelhjelmens centimeter mål i omkred, når du køber ny cykelhjelm hos os. 

Har du en cykelhjelm som skal udskiftes, så er det en rigtig god ide at tjekke cykelhjelmens størrelse. Oplysningen står inde i cykelhjelmen på et hvidt mærkat. Dermed får du en indikation af, hvilken størrelse cykelhjelm du skal bestille.

Det er ikke lige til at opdele hovedets størrelse i aldersgrupper, men vores erfaringer er:

 

  • 0-3 år: 44-52 cm

  • 2-7 år: 46-57 cm

  • 5-12 år: 52-60 cm

  • 12-80+ år 52-65 cm

Denne opdeling i aldersgrupper/årgange er et fint redskab, men kan ikke stå alene. Brug den sammen med de andre oplysninger her på siden.

Bemærk at opdelingerne kan dække over flere størrelser.
Bemærk at hankøn generelt har større hoved end hunkøn.
Bemærk at hjelme som går op til 65 cm er til store hoveder.

 

Størrelse cykelhjelm børn

Yderligere kommentar til cykelhjelm børn størrelse. De fleste cykelhjelme laves i 2-3 størrelser. Så du kan godt finde en cykelhjelm til børn, hvor der er 2 størrelser. Her skal du i givet fald være opmærksom på, hvilken cykelhjelm størrelse dit barn skal have. Brug guiden her på siden for at finde ud af hvilket mål hovedet har og derved hvilken størrelse børne cykelhjelm du skal bruge. Den mindste cykelhjelm til børn starter med omkreds 44 cm og denne størrelse er til børn som skal have deres første cykelhjelm som udgangspunkt.

Udover at størrelsen selvfølgelig skal passe, så spiller komfort og sikkerhed også ind. Vi lever af at sælge cykelhjelme og vores sortiment består kun af godkendte cykelhjelme, så du roligt kan bevæge dig rundt i vores webshop og købe din næste cykelhjelm. Som ekstra god service tilbyder vi 1 gratis ombytning. På den måde sikrer vi at du får den rigtige størrelse og bliver glad for at handle hos os.


Vejledende guide som hjælper dig med at finde den rigtige størrelse. Du skal bruge et målebånd.

 

MÅL HOVEDETS OMKREDS

Mål omkredsen af hovedet med et målebånd. Du skal måle fra lidt over dine ører, henover midten af panden ca. 2,5 cm over øjenbrynene. Du skal ikke ned i nakken med målebåndet, men blive på kraniet

Det er en god idé at måle efter, så du er sikker på at finde det korrekte mål. Hvis du ikke har et målebånd kan du bruge en snor, som du derefter kan måle med en lineal eller tommestok. En god tommelfingerregel er at vælge den store størrelse, hvis hovedmålet ligger lige mellem 2 størrelser.


HVORDAN SKAL MIN CYKELHJELM SIDDE?

Forkanten af din cykelhjelm skal flugte med dine øjenbryn. Det er vigtigt at din cykelhjelm ikke sidder skævt eller omme i nakken. Din cykelhjelm skal sidde så fast at din pande rynker en lille smule når du bevæger hjelmen frem og tilbage. Sørg for at stramme stropperne så hjelmen sidder tæt til under hagen. Det er dog vigtigt at du ikke strammer stropperne alt for meget.

 

FORKERT ANVENDELSE

Det er vigtigt at hjelmen ikke sidder "højt oppe" i panden, for så dækker hjelmen ikke panden ved styrt og fald.
Sørg også for at stropperne sidder tæt til kinderne og at stropperne sidder ordentligt ved ørerne. Hjelmen skal sidde tæt til hovedet.