hövding faq liste
Vi anbefaler en Mipshjelm i stedet for en HövdingSvar på spørgsmål til din Hövding


Hvilken størrelse Hövding bør jeg vælge?
Den nye Hövding 3 er i en størrelse. Den kan justeres til din halsomkreds. Den har indbygget BOA justering som er et drejespænde der regulerer kravens længde.

Hovedstørrelse: Hövding 3 er tilpasset til hoveder, der måler 52-59 cm i omkredsen. Mål rundt om hovedet vandret 2 cm. over øjenbryg, der hvor hovedet er bredest. Bemærk venligst! Hövding 3 er tilpasset og testet halsstørrelser op til 45 cm og hovedstørrelser op til 59 cm i omkreds. Hals- og hovedstørrelser over disse mål bør ikke anvende Hövding 3.

Hvilken hovedstørrelse passer Hövding?
Hövding 3 er tilpasset hoveder, der er 52-59 cm. omkreds. Mål rundt om hovedet vandret 2 cm. over øjenbryn, der hvor hovedet er bredest. Hövding 3 er tilpasset og testet til hovedstørrelser op til 59 cm i omkreds. Et større hoved er også et tungere hoved, og det er Hövding ikke testet eller godkendt til. Hovedstørrelse over 59 cm bør ikke anvende Hövding.

Er der en øvre eller nedre vægtgrænse for brug af Hövding?
Hövding giver alle cyklister samme beskyttelse uanset deres kropsstørrelse. Den eneste begrænsning er, at Hövding er tilpasset og testet til halsstørrelser op til 45 cm og hovedstørrelser op til 59 cm i omkredsen. Et større hoved er også et tungere hoved, og det er Hövding ikke testet eller godkendt til. Disse dimensioner, bør derfor ikke overskrides.
Er der en øvre aldersgrænse for at bære Hövding?
Nej. Hvis du stadig kan cykle, kan du bære Hövding.

Kan børn cykle med Hövding?
Nej. Hövding har en minimumsalder på 15 år. Hövding er udviklet med voksne stuntpersoner, og derfor er data bevægelsesmønstrene som Hövding er baseret på fra voksne. Hövdings aktiverings- og deaktiveringsfunktion kan være svær for børn at håndtere, da de er mere spontane i deres bevægelser.

Hvor meget vejer en Hövding 3?
Den vejer ca. 800 gr. uden cover.

Hvor vandtæt er Hövding?
Hövding kan tåle regnvejr, men må ikke vaskes eller nedsænkes i vand. Coveret kan tages af og vaskes. Kraven kan rengøres med en fugtig klud.

Kan jeg anvende Hövding, til knallert, skiløb, rulleskøjter, skateboard osv.?
Nej. Høvding er kun til almindelig cykling - bycykling. Kan ikke anvendes til landevejscykling, BMX, MTB og lignende.

Kan jeg anvende Hövding, mens jeg sidder på min vens cykelstyr eller bagagebærer?
Hövding er ikke testet til sådanne situationer. Det anbefales heller ikke at gøre af sikkerhedsmæssige grunde.

Køb bedst i test her. Måske du også kunne være interesseret i at se på vores TÆNK bedst i test cykelhjelme.

Skal jeg være forsigtig og begrænse mine bevægelser, når jeg bærer Hövding, for ikke at udløse airbag ved en fejltagelse?
Du kan bevæge dig på samme måde som du normalt gør, når du kører på din cykel. Du kan også stoppe og samle noget op du har tabt uden at Hövding udløses. Der er en knap på lynlåsen, der aktiverer Hövding, når den er fastgjort på højre side af kraven. Tilsvarende er Hövding deaktiveret, når du fjerner aktiveringsknappen. Når Hövding er deaktiveret, kan airbagen ikke udløses. Aktiver kun din Hövding, når du har den på, lige inden du begynder at cykle. Hövding er designet til at beskytte dig, mens du cykler og skal derfor deaktiveres, når du ikke cykler mere.

Kan jeg anvende Hövding til al slags cykling?
Hövding er beregnet til almindelige 2 hjulet cykler til byture og lignende. Hövding er også tilpasset til mini cykler og foldecykler. Hövding er ikke beregnet til specielle cykler som tandems, unicycles mv. Hövding er kun beregnet til at blive brugt, når du cykler, og er ikke beregnet til knallert, ski, rulleskøjter og skateboards. Du kan ikke anvende Hövding til Landevejscykling, BMX, terræncykling, mountainbike og trickcykling.

Kan jeg anvende Hövding til trehjulede cykler?
Hövding er blevet testet og godkendt til brug i forbindelse med tohjulede cykler, og derfor kan vi ikke anbefale, at Hövding bruges i forbindelse med trehjulede cykler.

Hvordan ved jeg, om Hövding er aktiveret?
Du hører en lyd og lysdioder vil lyse på forsiden af kraven for at fortælle, at Hövding er aktiveret. Når du deaktiverer Hövding, hører du en anden lyd, og LED'erne slukker.

Hvordan tænder og slukker jeg Hövding?
Der er en aktiveringsknap på lynlåsen. Når du har lynet op, skal du sætte knappen på fast på højre side af kraven. Din Hövding er nu aktiveret. Tilsvarende er Hövding deaktiveret, når du fjerner knappen. Når Hövding er deaktiveret, kan airbagen ikke udløses. Aktiver kun Hövding, når du cykler. Din Hövding er designet til at beskytte dig, mens du cykler, og den skal derfor deaktiveres, når du ikke cykler.

Kan jeg bære øreringe med Hövding?
Små øreringe er fine. Men hvis du har store "dinglende" øreringe, anbefaler vi at du tager dem af mens du cykler. Ellers er der risiko for, at de vil flyve væk, hvis airbagen udløses. Store ringe i dine ører, hvor enderne er sammenføjet, anbefaler vi også at tage af, da det kan være smertefuldt, hvis de rammes af airbagen.

Kan jeg bære sjaler eller tørklæder sammen med Hövding?
Når airbagen udløses, åbner tryksplitningen på kraven, så hætten (airbagen) kan blæses rundt om dit hoved. På grund af dette er det vigtigt, at du altid holder dette område frit og ikke dækker det med et sjal eller et tørklæde.

Kan jeg bære en sweater eller jakke med hætte sammen med Hövding?
Ja. Hvis hætten er under Hövding eller du har hætten på. Du må ikke have hætten over Hövding eller op over hovedet på en sådan måde, at den dækker Hövding. Når airbagen udløses åbner tryksplitningen på kraven, så airbagen kan blæses rundt om dit hoved. På grund af dette er det vigtigt, at du altid holder området frit.

Kan jeg bruge hovedtelefoner eller et headset med Hövding?
Ja, men du skal undgå at bære hovedtelefonerne rundt om halsen, liggende oven på Hövding. Når airbagen udløses åbner tryksplitningen på kraven, så airbagen kan blæses rundt om dit hoved. På grund af dette er det vigtigt, at du altid holder området frit. Vær opmærksom på, at vi ikke kan anbefale at cykle med hovedtelefoner generelt af sikkerhedsmæssige årsager.

Kan jeg bruge en almindelig cykelhjelm eller anden hovedbeskyttelse samme med Hövding?
Nej

Kan jeg bære en hat eller andet hovedbeklædning med Hövding?
De fleste hatte og hovedbeklædninger fungerer perfekt med Hövding. Meget tung hovedbeklædning kan dog komme i vejen og hindre airbagen i at blæses rundt om hovedet. Ved "hindre" mener vi, at det kan tage længere tid for airbagen at nå den rigtige position rundt om hovedet, eller ikke kommer helt over panden. Følgende hatte og hovedbeklædning er ikke et problem: en hue, en hat med eller uden skygge, en strikket hue med eller uden kvast, et slør eller tørklæde (tørklæde skal være inde i Hövding).

Jeg bruger briller, kan jeg bruge Hövding?
Ja

Hvor fleksibel er Hövding? Kan jeg pakke den sammen?
Du kan folde Hövding sammen og lægge den i en taske. Bare sørg for at batteriknappen ikke trykkes ind så airbagen aflades.

Kan jeg bruge Hövding kraven uden cover?
Ja, men det er ikke noget vi anbefaler. Kraven er ikke vaskbar. Det er coveret.

Hvor lang tid tager det at oplade en Hövding 3?
Det tager 2 timer at lave en fuld opladning.

Hvordan ved jeg, om batteriet skal oplades?
LED'er på forsiden af kraven angiver batteriniveauet. Et akustisk signal gør dig opmærksom på, at batteriet skal oplades. Fra den første advarsel har du ca. 1 times batteritid tilbage.

Hvor lang til holder batteriet?
Når Hövding aktiveres så er der ca. 15 timers cykling

Hvordan oplader jeg min Hövding?
Du oplader din Hövding ved at tilslutte det medfølgende USB-kabel i en ekstern oplader med en USB-port (som dem, der følger med alle smartphones / tablets).

Hvor holdbar er Hövding / hvad er levetiden?
En Hövding holder i ca. 5-7 år, afhængigt af hvor meget den bruges. Normalt har stoffet på kraven den korteste levetid. Du vil bemærke dette gennem synligt ydre slid, som knækkede sømme, brudte lynlåse eller huller i stoffet. Batteriet kan oplades ca. 300 gange, før kapaciteten gradvist falder. Alle andre komponenter i Hövding har en væsentlig længere levetid end batteriet. Dette er et bevidst valg, Hövding har lavet for at sikre, at du altid vil være sikker med din Hövding. Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om din Hövding er slidt eller ej, bedes du kontakte vores kundeservice på kontakt@cykelhjelm.dk.

Vil mit forsikringsselskab betale for en ny Hövding ved ulykke?
Nogle forsikringsselskaber vil efter en ulykke dække udgifterne til en ny Hövding (minus selvrisiko). Kontakt dit forsikringsselskab for at få at vide hvordan du er dækket.

Kan jeg stadig bruge min Hövding, når airbagen er udløst?
Hvis din Hövding har været udløst, kan den ikke bruges igen. Hvis din Hövding er blevet udløst ved en ulykke, må du gerne kontakte os. I nogle tilfælde kan de ulykkesdata, der er registreret i den sorte boks inde i kraven, være interessante og værdifulde for Hövding i forhold til udviklingsarbejde.

Hvordan skaffer jeg mig af med en brugt Hövding?
Hövding indeholder elektriske og elektroniske komponenter og batterier, der skal adskilles som led i genbrugsprocessen. Aflever den som småt elektronik. Henvend dig evt. til personalet på genbrugsstationen. Vær opmærksom på, at du aldrig bør skille en Hövding ad selv!