Hövding anbefales ikke længere af svenske Folksam

Hövding 3 Airbag. Den usynlige cykelhjelm. Køb hellere en cykelhjelm med Mips. Vi har i flere år valgt ikke at sælge Hövding fordi vi oplevede alt for mange fejlopblæs og fejl på batterier og sensorer. Det er heller ikke et godt produkt, når man ikke har udviklet muligheden for at skifte batteri og airbag patron ud. Nu har Folksam som eller i mange år har været en fortaler for Hövding valgt ikke at anbefale den længere. Den når ikke at opblæse hurtigt nok og det kan være fatalt for dig som cyklist. Dette krydret med dårlige regnskaber fra selskabet bag hövding er en yderst farlig cocktail for detailhandlere og derfor var og er vi ude - heldigvis.

Vi anbefaler at du kører med en cykelhjelm - den er parat til at yde beskyttelse imod kraniebrud og hjernerystelse. Du kan få dem til al slags cykling. Hellere krøllet hår end krøllet hjerne.


Om selskabet bag Hövding


Ideen til en ny revolutionerende cykelhjelm blev skabt i 2005 i Sverige. I forlængelse af en ny svensk lov, der gjorde det obligatorisk for børn under 15 år at køre med cykelhjelm. Der var sågar debat om at hjelmtvangen også skulle gælde for voksne cyklister. To studenter indenfor industridesign, Anna Haupt og Terese Alstin besluttede sig for at undersøge om det var muligt at designe en usynlig cykelhjelm som cyklister ville cykle med - med eller uden tvang. Dette arbejde resulterede i konceptet airbagcykelhjelm. Den usynlige cykelhjelm fik allerede fra start af meget opmærksomhed. I 2006 vandt Hövding Venture Cup, hvor unge entreprenører får hjælp til at udvikle deres ide til forretningsplan - Hövding var nu for alvor på vej. Efter 7 års arbejde var Hövding gået fra koncept til godkendt og certificeret airbag cykelhjelm. Processen med at fremstille en cykelhjelm som alle ville køre med havde en uventet med meget kærkommen sideeffekt: Hövdings airbagsystem viste sig at være meget beskyttende mod hovedskader. 

Cyklister er hverdagens helte som Hövding meget gerne vil passe på og beskytte. Verdenen vil være et meget bedre sted hvis flere mennesker cyklede - for bymiljøet, for sundheden og for klimaet. Vi gjorde det andre sagde var umuligt. At lave en usynlig cykelhjelm. At skabe en godkendt og certificeret airbag cykelhjelm. I dag har Hövding en unik ekspertise indenfor airbag teknologi og virksomheden er vokset fra to personer med en god ide til et børsnoteret selskab. Hövdings airbaghjelm er udbredt i hele verdenen Hovedkontoret ligger i Malmö - en af verdens bedste cykelbyer.

 

Læs hvorfor Cykelhjelm.dk ikke længere anbefaler Hövding. Vi anbefaler istedet for MIPS hjelme


 


Hövding 3 airbag før og efter


Om produktet Hövding 3 airbag


Hövding Airbag 3 eller airbag cykelhjelm eller usynlig cykelhjelm. Kært barn har mange navne. Høvding er efterhånden gået hen og blevet et markant alternativ til den almindelige cykelhjelm. Slut med "akavet" udseende og "hattehår". Du tager blot Hövding 3 på som en krave rundt om halsen med lynlås og aktiverer den. Kommer du ud for et uheld så opfanger airbagen det på et splitsekund og udløses, med en stor pude hele vejen rundt om hovedet.

Hövding består af en airbag som du anvender som halskrave. Hertil kan du tilkøbe forskellige farver covers, som er et betræk du monterer på cykelhjelm airbagen. På denne måde kan du customize din usynlige cykelhjelm. Covers fåes i forskellige farver, mønstre og refekterende materiale. Det er slidstærkt, vandafvisende og kan lynes af og vaskes efter behov. Det er designet til at lede varmen væk, så du ikke får det for varmt fx. om sommeren. Hövding airbag vejer ca. 970 gr.


 


Sådan bruger du Hövding 3 airbag

  1. Indstil Hövding med Boa skruespændet til din halsomkreds. Tag din Hövding airbag på. Placer den rundt om halsen og lyn helt op. Brug af covers er valgfrit.
  2. Lynlåsen skal være helt lukket for at airbagen fungerer 100% korrekt.
  3. Aktiver din Hövding airbag med den knap som sidder i lynlåsen. Skal knappes fast i airbagens højre side. Knappen fungerer som ON/OFF funktion. Et lyd- og lyssignal angiver at airbagen er aktiveret. Skal først aktiveres lige inden du begynder at cykle. Airbagen skal altid være deaktiveret (OFF), når du ikke cykler.
  4. Opladning foregår med medfølgende USB kabel. Du anvender blot en USB oplader. En fuldt opladet airbag holder ca. 15 timer. Lysdiode foran på kraven indikerer batteriniveau. Lavt batteriniveau signaleres med lyd- og lyssignal.
 


Erstatning af Hövding airbag


Hövding airbag cykelhjelm virker kun en gang. Hvis du kommer ud for et ulykke og airbagen udløses, kan den ikke bruges mere. Hövding oplyser at flere og flere forsikringsselskaber tilbyder at erstatte Hövding airbag cykelhjelm i tilfælde af, at du udløser den i en ulykke. Vi håber selvfølgelig på at du aldrig får brug for din Hövding airbag, men hvis du gør, så har den helt sikkert været pengene værd. Udløses Høvding airbag ved en fejl er der tale om en reklamation og så skal du tage kontakt til vores kundeservice.
  
 

 


Har du flere spørgsmål til Hövding airbag så se vores FAQ for denne airbag cykelhjelm lige her!God fornøjelse med jagten på din nye cykelhjelm. Vi anbefaler en Mipscykelhjelm!