Hvad skal du vide om godkendte cykellygter?
Alle cykler skal have lys på foran og bagpå fra solnedgang til solopgang og i usigtbart vejr, som foreksempel i tåge og tæt snevejr. Du kan desværre ikke regne 100% med gadelygternes tændingstid. Vær opmærksom på at solop- og nedgangstiderne er forskellige afhængig af hvor i landet du befinder dig. Find de lokale tidspunkter i DMI's regionaloversigt.

Almindelig cykel
Hvilke godkendte lygter til almindelig cykel: En tohjulet cykel skal udstyres med mindst en forlygte og mindst en baglygte.

Cykel med mere end 2 hjul
Hvilke lygter til cykel med mere end to hjul: skal udstyres med mindst en forlygte, som skal sidde højst 50 cm fra cyklens yderste venstre kant. Hvis cyklen er mere end 1 meter bred, skal der være mindst to baglygter. Baglygterne skal sidde højst 40 cm fra kanten og med en indbyrdes afstand på mindst 60 cm. Er cyklen mindre end 1 meter bred, kan du nøjes med en baglygte. Den skal sidde enten midt bag på cyklen eller til venstre for midten.

Montering
Godkendte lygter skal monteres på cyklen og ikke på cyklisten. Har du lygter på kroppen anses dette kun som et supplement til de lovlige lygter, du skal have monteret på cyklen. Baglygten skal være monteret, så den lyser ret bagud, mens særligt kraftige forlygter godt må lyse nedad, dog ikke ned i jorden foran cyklen.

Krav
En cykellygte skal være synlig på mindst 300 meters afstand uden at virke blændende. 300 meters reglen er dog en tommelfingerregel – hvis det er tåget eller tæt snevejr kan lygten naturligvis ikke ses på 300 meters afstand. Lygten skal desuden være synlig fra siden. En forlygte må gerne lyse gult, hvidt eller blåligt. Hvis gult, må den ikke blinke. Hvis lyset er hvidt eller blåt, må den godt blinke. Hvis lygten blinker, skal den gøre det med mindst 120 blink i minuttet. Baglygten skal lyse rødt og må godt kunne blinke. Det skal i så fald ske med mindst 120 blink pr. minut. Både forlygte og baglygte skal kunne lyse i 5 timer ved 5 graders varme.

Cykelhjelm.com går selvfølgelig op i sikkerhed. Godkendte cykellygter er lige som cykelhjelme med til at øge sikkerheden i trafikken. Vi har derfor et rigtig godt udvalg af godkendte cykellygter til fornuftige priser.

Klik her for at se vores lygtesortiment